9. juni 2013

Topp 5 – brettspel

Nok ein sundag, og då nok ei liste med mine topp fem. Eg har i dag valt å ta for meg mine fem favorittar når det kjem til brettspel. Det er alltid kjekt å ha noko å gjere på hytta, eller kanskje heime når det regner og du har lite lyst til å gå ut. Brettspel kan då vere tingen (og ikkje dataspel; ein bruker ofte for mykje tid foran dataen frå før...). Nokon av dykk synest sikkert det manglar ordentlege strategi- eller byggebrettspel, men det er ikkje mi greie: eg spelte "Millionær" ein gong og gjekk konkurs fordi eg var altfor snill mot mine "konkurrentar". I tillegg kunne eg ha nemnt brettspel som er veldig typiske spørjespel som "Geni" og "Trivial Pursuit", men dei nådde ikkje opp denne gongen. Eit anna spel som ikkje nådde opp, mykje fordi det er meir eit kortspel enn eit brettspel, er "Sequence". Men det er eit veldig bra spel som me speler mykje når me er på hytta, og eg anbefaler det til alle som liker kort- og strategispel i eit og samme spel. Eg liker best spel kor ein kan leike, gjette, hoppe, sprette, bruke kreativiteten og hjernen samtidig:

"Fantasi" - miming, tegning og gjetting; mange gode minne med dette kreative og artige brettspelet (som den gongen pappa skulle mime ordet morgongretten)

"Alias" - ordforklaringsspelet, enten berre slik det er, eller med humørendringar og rørsler ("Party Alias", den versjonen me har)

"Bezzerwizzer" - eit annleis spørjespel

"Scrabble" - leik med ord, ein klassikar!

"Kortskalle" - om å gjere å gjette kven du er og kor du er ut frå gitte stikkord frå dine motspelarar

Legg igjen ein fin tanke